Archiv článků
×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332

Ohlédnutí za Evangelickým dnem 2012

pátek, 21 září 2012 02:00
Den 16. září 2012 se zapsal do historie, jako 11. ročník svátku všech evangelíků na Slezsku s názvem Evangelický den. Vše začalo dopolední bohoslužbou, která se konala v bystřickém kostele, a na které se sešlo 1200 účastníků. V rámci bohoslužby zazněl zpěv „A capella“ pastorů Slezské církve evangelické a. v. Slovo dětem vyřkl pastor Jiří Kaleta a kázáním na téma „Bohatí v Bohu“ posloužil biskup Východního distriktu Evangelické církve na Slovensku Slavomír Sabol. Vystoupili rovněž hosté z Koreje, kteří svým hudebním projevem spontánně roztleskali celé shromáždění. K slavnostní atmosféře přispěl velkým dílem bystřický smíšený pěvecký sbor.
 
 
Přítomné pozdravilo několik pozvaných hostů jmenovitě Prof. Ch. Kaiser, dále pak místostarosta obce Bystřice Mgr. Roman Wróbel a zástupce biskupa Luterské církve evangelické pastor Věslav Szpak. Společné písně se nesly v majestátním duchu krásným bystřickým chrámem a nechyběly ani modlitby vděčnosti a úžasný přednes varhaníka Mgr. Tomáše Wacławka, který zahrál na nově restaurovaných varhanách.
Po obědě, který snědlo 430 strávníků v přilehlé školní jídelně, následoval bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Odpolední důstojnou perličkou v programu byl koncert známé pop gospelové polské křesťanské zpěvačky Beaty Bednarz v nedalekém parku PZKO. Polední pauzu obohatila jízda kočáry s koňským spřežením, stejně tak jako i přátelské posezení u kávy, zákusků a čepované kofoly. Odpolední slavnost pro všechny generace se rovněž nesla v duchu přejícné lásky a pokoje, program byl velmi rozmanitý a působivý. Večerní klání se pak odehrálo opět v Parku PZKO, kde si mladí účastníci mohli vychutnat pořádně „našlápnutý“ rockový koncert brněnské křesťanské kapely TEAm4D s jejich silným životním svědectvím a živým poselstvím o Všemocném milujícím Bohu.
Zbývá jen dodat, že se těšíme na další Evangelický den a všem, kdo se podíleli na organizaci letošního, ze srdce děkujeme.
 

Fotografie z Evangelického dne 2012 si můžete prohlédnout v naší fotogalerii: http://www.sceav.cz/cs/category/89-evangelicky-den-2012.html

 

 

 

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Boží břemeno netíží

"Vezměte na sebe mé jho a učte se ode mne, neboť jsem tichý a pokorného srdce, a naleznete odpočinutí...

Číst celé zamyšlení
 alt=