Tipy pro život

Světem víry

×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 62
JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332

Smysl křesťanské výchovy

dite_koukaVedle církve a školy nám Pán Bůh dává také rodinu jako místo, kde se uskutečňuje křesťanská výchova. Jejím cílem, řečeno spolu s apoštolem Pavlem, je „zralé lidství, měřeno mírou Kristovy plnosti“ (Ef 4,13), jinými slovy: zralost ve víře, lásce a naději. V křesťanské výchově nejde jen o předání určitých všeobecných náboženských fakt a principů, ale o vedení dětí ke vztahu k Ježíši Kristu a jeho církvi. Bible, Starý i Nový zákon, klade důraz na náboženskou výchovu v rodině (Dt 6,4-9.20-25; 1Tm 3,4). V tomto je role křesťanské rodiny nezastupitelná.

Nechte děti přicházet ke mně, nebraňte jim, neboť takovým patří království Boží. Mk 10,14

Nejhlubším přáním všech rodičů je předat svým dětem ty nejlepší hodnoty, které znají – životní moudrost a modely chování prověřené vlastními zkušenostmi. Křesťanští rodiče budou chtít svým dětem poukázat i na hodnoty, které mají věčné trvání. Základním předpokladem dobré výchovy je, aby rodiče své děti nijak nesnižovali, ale brali je vážně (Ko 3,21).

Více z této kategorie: Po skonu , Početí a narození dítěte

Související články

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Boží dobrota

„Víme, že všecko napomáhá k dobrému těm, kdo milují Boha, kdo jsou povoláni podle jeho rozhodnutí.“ Římanům 8:28 Tato slova...

Číst celé zamyšlení
 alt=