Misijní aktivity
×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 62
JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332

Děti Afriky

pondělí, 11 duben 2011 13:57

deti_afriky

Děti Afriky je projekt, který vznikl pod záštitou Farního sboru SCEAV v Třinci jako důsledek pětileté podpory a osobní návštěvy. Dva zástupci FS Třinec navštívili na jaře 2010 osobně Tanzanii, aby provedli monitoring situace. Tato návštěva vedla k realizaci konkrétních aktivit k pomoci Africe. Stěžejním projektem je adopce na dálku.

Cíl projektu

Cílem projektu je zajistit partnerskou podporu pro osoby v Mbulském distriktu Tanzanie. Tato podpora se zaměřuje na několik oblastí. Nosnou oblastí je podpora vzdělanosti. Ta se projevuje především možností sponzorovat vzdělávání a základní životní potřeby nejchudším dětem. Jde především o sirotky nebo děti z jinak sociálně znevýhodněných rodin.

V praxi to vypadá tak, že si můžete vybrat dítě, které chcete podporovat, a stáváte se tak jeho osobním sponzorem. Díky vaší podpoře potom dítě může chodit do školy. Roční náklady se pohybují v rozmezí 4.000 – 10.000 Kč.

Kromě této aktivitydeti1 jsme už byli také schopni pomoci financovat stavbu školní budovy, elektrifikovat stávající budovy školy či komunitního centra a přispět na další drobné investice.

Jak to funguje

Shromažďujeme finanční prostředky, ať už na adopci nebo na jiné projekty, které pak v plné výši předáváme našim africkým partnerům, kterými jsou církev (Luterská církev v Tanzanii) a školy. Spolupracujeme s několika konkrétními osobami, které koordinují rozdělování prostředků a vedou pečlivé záznamy o jejich využití.

Místo působení

Veškeré projekty se realizují v Tanzanii v okolí města Dongobesh, které se nachází ve výšce 2100 metrů nad mořem. Město Dongobesh má asi 17 000 obyvatel, leží asi 100 km jižně od světoznámých parků Serengeti a Ngorongoro. Nejbližší letiště je ve městě Arusha, což je asi 250 km daleko. Dongobesh je chudým městem, ve kterém žijí především příslušníci kmenů Iraq a v menší míře také Datoga a Hadzabe.

katkaMisionářka

Od ledna 2011 slouží členka FS Třinec Kateřina Sikorová jako zdravotní sestra a porodní asistentka v Haydom Lutheran Hospital v Tanzanii. Více o ní se dozvíte na jejím blogu www.detiafriky.blogspot.com.

Více informací o projektu Děti Afriky naleznete na www.detiafriky.cz nebo dostanete na tel.: 608 258 739 či emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

V praxi to vypadá tak, že si můžete vybrat dítě, které chcete podporovat, a stáváte se tak jeho osobním sponzorem. Díky vaší podpoře potom dítě může chodit do školy. Roční náklady se pohybují v rozmezí 4.000 – 10.000 Kč.

Více z této kategorie: Evangelizační centrum M.I.S.E.

Související články

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Čekání na Pána

„Naději slož v Hospodina. Buď rozhodný, buď udatného srdce, naději slož v Hospodina!“ Žalm 27:14 Žijeme v „šíleném" světě. Pokud příprava jídla...

Číst celé zamyšlení
 alt=