Aktuality
×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332

Soutěž biblických znalostí Jonáš 2015

středa, 18 březen 2015 14:09

Slezská církev evangelická a. v. ve spolupráci s Katechetickou společností „Jonasz“ v Dębowcu pořádá další ročník mezinárodní soutěže biblických znalostí. Soutěž Jonáš je určena pro děti a mládež základních a středních škol. 

Tématem pro letošní školní rok je starozákonní postava Mojžíš. Pořadatelé zvou rovněž k účasti doplňující výtvarné soutěže. Všichni zájemci o účast se mohou přihlásit u svých katechetek na náboženství ve škole nebo u vedoucích nedělních besídek, popřípadě na emailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Biblická soutěž bude hodnocena v těchto kategoriích:
I. kategorie - žáci 4. a 5. třídy ZŠ
II. kategorie – žáci 6. a 7. tříd ZŠ
III. kategorie – žáci 8. a 9. tříd ZŠ a studenti středních škol
Soutěž bude probíhat v těchto termínech:
Školní kolo – 20. - 26. dubna 2015
Finále – 29. května 2015

Do soutěže se mohou přihlásit jak jednotlivci, tak dvoučlenná družstva. Družstva musí být tvořena v rámci jednotlivých kategorii.
Výtvarná soutěž
V této doplňkové soutěži mohou děti ztvárnit jakékoli téma, které je oslovilo ze života Mojžíše. Mohou použít libovolnou výtvarnou techniku a výkres doručit nejpozději do 13. dubna 2015 na ústředí Slezské církve evangelické a. v. v Českém Těšíně, ul. Na Nivách 259/7 nebo na Základní církevní školu v Třinci, Kaštanová 412. Výkresy mohou být zpracovány na formátu A4 nebo A3. Pro kolektiv doporučujeme libovolný formát. Výkresy je nutné z druhé strany podepsat, napsat věk a adresu dítěte, téma výkresu. Doporučujeme dopsat i farní sbor, do kterého dítě patří.
Výtvarná soutěž bude hodnocena v sedmi kategoriích.
0. kategorie - mateřské školky a žáci 1. třídy základní školy
1. kategorie - žáci 2. a 3. třídy ZŠ
2. kategorie - žáci 4. a 5. třídy ZŠ
3. kategorie - žáci 6. a 7. třídy ZŠ
4. kategorie - žáci 8. a 9. třídy ZŠ
5. kategorie – středoškoláci
6. Kategorie - společná práce kolektivu
Slavnostní vyhodnocení biblické proběhne v jednotlivých farních sborech. Dílka výherců výtvarné soutěže budou vystaveny na konferenci „ Křesťan za katedrou“ v Komorní Lhotce. V případě jakýchkoliv dotazů pište na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo volejte na tel. 737 019 592 (Marta Czyžová).

 

Související články

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Proč pracovat?

„…ať raději přiloží ruku k pořádné práci, aby se měl o co rozdělit s potřebnými.“ Efezským 4:28 Když Pán Bůh...

Číst celé zamyšlení
 alt=