Aktuality
×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332
Evangelický kalendář na rok 2017

Evangelický kalendář na rok 2017

čtvrtek, 15 prosinec 2016

Informujeme, že ve farních sborech Slezské církve evangelické a. v. si můžete zakoupit nový Evangelický kalendář- Kalendarz Ewangelicki. 

Rok 2017 byl ve Slezské církvi evangelické a. v. vyhlášen Rokem reformace, proto se tato publikace ve velké míře věnuje 500. výročí reformace, Martinu Lutherovi a roku 1517, který symbolizuje začátek reformačního hnutí v Evropě. Těšit se můžete mj. na články „Čím byla Bible pro Luthera a co znamená dnes pro mne?“ Stanislava Piętaka, „Cesta k manželství u Martina Luthera a život v manželství“ Tomáše Tyrlíka, „Luther a přátelství?“ Zbyszka Kalety, „Jak se slavilo výročí reformace v Komorní Lhotce v roce 1817“ Daniela Spratka, "Kazania dra Marcina Lutra" Anety Sokół. Mezi dalšími zajímavými články můžeme doporučit příspěvek Vladislava Volného „O proměnách slezské spirituality“ a článek Lucjana Klimszy „Być teologiem na uniwersytecie“.
Nový kalendář dále přináší vzpomínku biskupa Jana Wacławka na seniora a sborového pastora Bohuslava Kokotka a článek Emila Gajdacza věnovaný T. Sikorovi.
Publikace je doplněna fotografiemi, v Evangelickém kalendáři nechybí rubrika pro děti, najdete zde i recepty na zajímavá jídla.
Kalendář si můžete zakoupit ve všech farních sborech Slezské církve evangelické a. v. nebo na ústředí církve v Českém Těšíně.

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Co mám, to chci dát

"Petr však řekl: „Stříbro ani zlato nemám, ale co mám, to ti dám: ve jménu Ježíše Krista nazaretského vstaň...

Číst celé zamyšlení
 alt=