Aktuality
Přímý přenos reformační bohoslužby 31. října 2017

Přímý přenos reformační bohoslužby 31. října 2017

pondělí, 23 říjen 2017

Zveme všechny členy SCEAV a přátele k účasti na slavnostní bohoslužbě, kterou bude živě přenášet Česká televize. Ta se koná v úterý 31. října 2017 v evangelické kostele v Třinci v 17.00.

Bohoslužba se koná v den, kdy před pěti sty lety Martin Luther zaslal svým 95 tezí proti odpustkům biskupu Albrechtu Braniborskému a kdy symbolicky začala Reformace církve. A přesně o 500 let později si tuto událost chceme připomenout na slavnostní bohoslužbě, kterou prostřednictvím vysílání České televize budou moci shlédnout tisíce diváků ve svých domácnostech. 

Srdečně všechny zveme k účasti, třebaže se bohoslužba koná netypicky v úterý odpoledne. Přijďte a pomozte nám naplnit třinecký kostel. Připraven je bohatý program s kázáním biskupa Tomáše Tyrlíka. Hudebně program doprovodí dechový orchestr a dechový kvartet z Oldřichovic, hudební kapela pod vedením pastora Romana Raszky, smíšené pěvecké sbory ze Slezska pod taktovkou Evalda Danele, ale také pěvecké uskupení duchovních naší církve. V programu je také dramatické ztvárnění scény, kdy Martin Luther hledá milostivého Boha z pera pastora Vlastimila Ciesara.

Přijměte pozvání k účasti na této slavnostní bohoslužbě. 

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Mince k útratě

"Když se modlíte, říkejte: A odpusť nám naše hříchy, neboť i my odpouštíme každému, kdo se proviňuje proti nám." (Lukáš 11:4) V...

Číst celé zamyšlení
 alt=