Aktuality
Přímý přenos reformační bohoslužby 31. října 2017

Přímý přenos reformační bohoslužby 31. října 2017

pondělí, 23 říjen 2017

Zveme všechny členy SCEAV a přátele k účasti na slavnostní bohoslužbě, kterou bude živě přenášet Česká televize. Ta se koná v úterý 31. října 2017 v evangelické kostele v Třinci v 17.00.

Bohoslužba se koná v den, kdy před pěti sty lety Martin Luther zaslal svým 95 tezí proti odpustkům biskupu Albrechtu Braniborskému a kdy symbolicky začala Reformace církve. A přesně o 500 let později si tuto událost chceme připomenout na slavnostní bohoslužbě, kterou prostřednictvím vysílání České televize budou moci shlédnout tisíce diváků ve svých domácnostech. 

Srdečně všechny zveme k účasti, třebaže se bohoslužba koná netypicky v úterý odpoledne. Přijďte a pomozte nám naplnit třinecký kostel. Připraven je bohatý program s kázáním biskupa Tomáše Tyrlíka. Hudebně program doprovodí dechový orchestr a dechový kvartet z Oldřichovic, hudební kapela pod vedením pastora Romana Raszky, smíšené pěvecké sbory ze Slezska pod taktovkou Evalda Danele, ale také pěvecké uskupení duchovních naší církve. V programu je také dramatické ztvárnění scény, kdy Martin Luther hledá milostivého Boha z pera pastora Vlastimila Ciesara.

Přijměte pozvání k účasti na této slavnostní bohoslužbě. 

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Neklidné nohy

„Musíme konat skutky toho, který mě poslal, dokud je den. Přichází noc, kdy nikdo nebude moci pracovat.“ Jan 9:4 Již prorok Izajáš...

Číst celé zamyšlení
 alt=