Aktuality
SCEAV navštívily zástupkyně Peruánské luterské církve

SCEAV navštívily zástupkyně Peruánské luterské církve

pondělí, 22 leden 2018

Víceprezidentka Peruánské luterské církve Ofelia Dávila Llimpe a vedoucí sboru téže církve ve Filadelfii Ana Laura Torres Morales přijely do Českého Těšína v neděli 14. ledna a rovnou se zúčastnily Modlitební konference. V následujících dnech v doprovodu zástupců naší církve a Slezské diakonie navštívily nejrůznější místa a střediska.

Devět dní, které sestry strávil v našem regionu, jim přinesly seznámením s nejrůznějšími možnostmi práce ve sborech, ale také diakonické práce s potřebnými. Peruánská Luterská církev má 12 sborů a v jejich čelech stojí, což je místní unikum, především ženy. Tamní sbory jsou mladé a věnují se především práci s dětmi a mladými. Jak to děláme u nás, sestry poznávaly například při návštěvách pracovišť EC MISE, na setkání s pracovníky odboru mládeže, v jednotlivých sborech naší církve, které navštívily, ale také v mnohých pracovištích Slezské diakonie. K tomu všemu jsme jim také ukázali významná místa z dějin naší církve. 

Návštěva sester z Peru nezůstane bez reakce. V sobotu 27. ledna do Peru vyrazí delegace z naší církve na obdobnou návštěvu. Myslete na biskupa a jeho tým v modlitbách. Dá-li Pán, tyto kontakty mohou přinést nové misijní příležitosti také pro naši církev.

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Co mám, to chci dát

"Petr však řekl: „Stříbro ani zlato nemám, ale co mám, to ti dám: ve jménu Ježíše Krista nazaretského vstaň...

Číst celé zamyšlení
 alt=