Aktuality
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 332
JUser: :_load: Unable to load user with ID: 331

Mezinárodní konference k 600. výročí mučednické smrti mistra Jana Husa

Tuesday, 10 February 2015 10:45

Rok 2015 je rokem 600. výročí mučednické smrti mistra Jana Husa na kostnickém koncilu. Toto výročí je pro nás velmi důležité; mistr Jan Hus svým životem a smrtí podnítil v Českých zemích reformní hnutí, které o století předběhlo reformaci evropskou, jejíž iniciátoři (předně Martin Luther) se v Husovi zhlédli. 

Mistr Jan Hus zůstává symbolem, který nás od té doby provází dějinami, a vztah k němu bývá často demonstrací určitého dobového sebenazření.
Srdečně Vás zveme k účasti na mezinárodní teologické konferenci, která se uskuteční v Praze ve dnech 9. -12. dubna 2015. Pořádá ji Českobratrská církev evangelická a Evangelická teologická fakulta Univerzity Karlovy ve spolupráci s Církví československou husitskou, promluví zde čeští a zahraniční odborníci z řad teologů a historiků. Konferenčními jazyky budou čeština, němčina a angličtina. Konference si klade za cíl připomenout život a dílo mistra Jana Husa a přiblížit tehdejší společenský a teologický kontext; v nemenší míře se pak příspěvky zaměří na vztah Husa k době nynější, dotknou se tématu současné sekularizované společnosti a Husovým odkazem se účastníci budou zabývat i v ekumenickém kontextu. Účast na konferenci je zdarma, příspěvek na stravu 400 Kč, příspěvek na stravu a ubytování 1 000 Kč.
Bližší informace ke konferenci vám sdělí ekumenické oddělení Ústřední církevní kanceláře Českobratrské církve evangelické This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel. +420 224 999 216
Formulář přihlášky
Program konference

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Čekání na Pána

„Naději slož v Hospodina. Buď rozhodný, buď udatného srdce, naději slož v Hospodina!“ Žalm 27:14 Žijeme v „šíleném" světě. Pokud příprava jídla...

Číst celé zamyšlení
 alt=