Aktuality
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 332

Po stopách Mistra Jana Husa

Tuesday, 21 April 2015 21:31

Rok 2015 je rokem 600. výročí mučednické smrti Mistra Jana Husa na kostnickém koncilu. Mistr Jan Hus svým životem a smrtí podnítil v Českých zemích reformní hnutí, které o století předběhlo reformaci evropskou, jejíž iniciátoři (předně Martin Luther) se v Husovi zhlédli.

Mistr Jan Hus zůstává symbolem, který nás od té doby provází dějinami. U této příležitosti organizuje farní sbor v Českém Těšíně pětidenní zájezd Po stopách Mistra Jana Husa. Cílem zájezdu je připomenout si život a dílo českého reformátora. Navštívíme všechna důležitá místa spjatá s životem a dílem Mistra Jana Husa - Husinec, Kozí Hrádek, Krakovec, Prahu i Kostnici (Konstanz/Německo), kde se zúčastníme hlavních vzpomínkových oslav. Cestou se krátce zastavíme v Augsburgu a dotkneme se tak vztahu Husa a Lutherovy reformace.
Zájezd se koná ve dnech 3. - 8. července 2015. Bližší informace jsou k dispozici na stránkách http://niwy.sceav.cz/hus nebo osobně u Rudolfa a Kasi Heczko (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel.: 605 970 879). Přihlášky zasílejte co nejdříve, počet míst je omezený. Srdečně zveme!

„Bůh mi jest svědek, že jsem to, co se mi falešně připisuje a skrze falešné svědky přičítá, nikdy neučil ani nekázal, ale předním úmyslem mého kázání a všech jiných mých skutků nebo písem bylo, abych mohl lidi zachrániti od hříchů." 6. července 1415, Jan Hus

Orientační program zájezdu:
Pátek 3. 7.
Kozí hrádek – prohlídka zříceniny hradu, kde se Jan Hus skrýval
Husinec – rodný dům Mistra Jana Husa
Ubytování

Sobota 4. 7.
Krakovec – prohlídka zříceniny hradu - místa, kde Jan Hus pobýval před odjezdem do Kostnice
Praha - Betlémská kaple
Nocleh - Husinec

Neděle 5. 7.
Augsburg – místo spojené s Augsburským vyznáním
Příjezd do Kostnice – večerní prohlídka města, ubytování

Pondělí 6. 7.
Kostnice (Konstanz) – prohlídka města
Husův dům - muzeum
Husův kámen – pravděpodobné místo upálení
Večer – účast na vzpomínkových slavnostech u příležitosti 600. výročí upálení Mistra Jana Husa
Nocleh – Kostnice

Úterý 7. 7.
Odpočinkový den - např.:
Procházky kolem Bodamského jezera
Ostrov Mainau (Vřele doporučujeme!) Vstupné 14,90€/os., studenti 11€/os.
V odpoledních hodinách odjezd do Českého Těšína.

Noclehy
1. i 2. noc – ubytování ve sborovém domě Církve bratrské v Husinci nebo v rodinách místních věřících (symbolický poplatek).
3. i 4. noc – ubytování v Aqua Hotel&Hostel v Kostnici (dvojlůžkový pokoj - 3360Kč/os. na 2 noci šestilůžkový pokoj – 1960Kč/os. za 2 noci)

Strava
4x snídaně – v ceně zájezdu, ostatní stravování ve vlastní režii
Finance
Cena zájezdu 2000 Kč. Cena zahrnuje přepravu autobusem, snídaně, vstupné do památek. K ceně je třeba připočítat ubytování v Kostnici dle vlastního výběru (cena viz výše).
Cena zájezdu nezahrnuje: pojištění, vstupné na ostrov Mainau

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Odpuštění

„A hle, přinesli k němu ochrnutého, ležícího na lůžku. Když Ježíš viděl jejich víru, řekl ochrnutému: „Buď dobré mysli, synu...

Číst celé zamyšlení
 alt=