Aktuality
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 332
SAM v Orlové

SAM v Orlové

Tuesday, 19 July 2016

Ve dnech 11. — 14. srpna 2016 se v areálu farního sboru Slezské církve evangelické a. v. v Orlové bude konat další ročník Sjezdu alternativní mládeže (SAM). 

Čtyřdenní srpnové setkání je určeno křesťanům zejména mladé a střední generace a všem, kterým je víra nějakým způsobem blízká, ať už jsou sami věřící či nikoli. Téma letošního ročníku zní Samuel a vybízí k uvažování o modlitbě, o tom, jak mluví Bůh, jak slyšet Boha, oboustrannost komunikace mezi člověkem a Bohem, důležitost a způsoby duchovní obnovy člověka. V centru pozornosti bude také otázka životního stylu v dnešní společnosti z pohledu duchovních hodnot, proč Bůh dopouští zlé věci (migrantská krize, války,…), kam a proč se ztrácí křesťanský ráz Evropy.
Samuel byl starozákonním prorokem a soudcem. Jeho jméno znamená „vyslyšel Bůh“, protože si jej jeho matka Chana vymodlila. Samuel jakožto soudce cestoval po zemi. Začal od nuly a jen svou pílí se vypracoval. Učil návratu k duchovním hodnotám.
Sjezd nabízí semináře, bohoslužby workshopy, na večery jsou připraveny koncerty mj. Ptakustik, Noisy Pots, Divine Attraction. Mezi přednášejícími a vedoucími seminářů SAMu najdeme jména jako Pavel Kosorin, Vašek Andrš, Zuzana Kasalová, Petr Wieczorek, Daniel Waclawek, Vladislav Szkandera aj.
Sjezd alternativní mládeže pořádá sdružení Benjamín Orlová, podrobné informace o akci najdete na stránkách SAMu.

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Boží jméno

„V judské zemi je znám Bůh, má velké jméno v Izraeli.“ Žalm 76:2 Položili jste si už někdy otázku, jaký význam má jméno? Rodiče...

Číst celé zamyšlení
 alt=