Aktuality
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 332

Premiéra filmu Juraj Tranovský

Wednesday, 23 November 2016 21:01

S radostí informujeme, že byl natočen film Juraj Tranovský - zpevák v ťažkej dobe. Jedná se o hudební dokument, který přibližuje osudy exulanta Jiřího Třanovského (1592-1637), evangelického faráře a autora zpěvníku Cithara sanctorum.

V Bratislavě se 10. listopadu konala předpremiéra tohoto snímku s pozitivními ohlasy. Premiéra filmu byla stanovena na první adventní neděli, tj. na 27. listopadu 2016 na 11:40 hod., premiéra bude navazovat na přímý přenos adventní bohoslužby z Rimavské Soboty. Bohoslužbu i film uvede Slovenská televize "dvojka" (STV resp. RTVS 2).
Autorem námětu a scénáře tohoto třiceti pěti minutového filmu je Miloš Kovačka, slovenský literární vědec věnující se bibliografické činnosti, který je autorem četných vědeckých studií a popularizačních příspěvků o osobnostech z dějin slovenské literatury, kultury a evangelického náboženského života. Režisérem filmu je Fedor Bartko, dramaturgem Miloslav Gdovin. Ve filmu mj. účinkují Stanislav Piętak, Tomáš Tyrlík, Rastislav Stanček, Miloš Kovačka, Eva Tkáčiková.

 

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Nezvaný host

„Když Ježíš okusil octa, řekl: „Dokonáno jest." A nakloniv hlavu skonal.“ Jan 19:30 Lidský život je doprovázen mnoha nezvanými hosty. Jedním z...

Číst celé zamyšlení
 alt=