Aktuality
×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332
Mezinárodní konference

Mezinárodní konference

středa, 05 srpen 2015

Slezská církev evangelická a. v. s blížícím se výročím 500 let reformace vyhlásila rok 2015 Rokem misie, evangelizace a diakonie. 

Kromě mnoha akcí připravených na rok 2015 se v říjnu bude konat Mezinárodní konference ke 100. výročí narození pastora Vladislava Santariuse a jeho přínosu společnosti a dále otevření Diakonického a vzdělávacího centra spojené s oslavami 25 let Slezské diakonie. Program a vlastní průběh výše uvedených akcí je společným dílem vedení Slezské církve evangelické a. v., Slezské diakonie a Křesťanského společenství.
Mezinárodní konferenci ke 100. výročí narození pastora Vladislava Santariuse, se bude konat v sobotu 10. října 2015 od 9:00 hod. v Kulturním a společenském středisku Střelnice v Českém Těšíně. Během konference zazní mj. přednášky Široký rozměr práce církve a sborů (nám. biskupa pastor Tomáš Tyrlík), Pastor Santarius – radostná služba dětem a mladým lidem (pastor Jiří Kaleta), Víra, národnost a sociální otázky (pastor Martin Piętak). V programu konference je plánována diskuze u kulatého stolu na téma Jak nás ovlivnila osobnost pastora Vladislava Santariuse pro studium teologie a práci pro církev, evangelizaci a misii.

Svou účast na konferenci přislíbili mj. předseda Ekumenické rady církví v ČR a předseda Církve bratrské Daniel Fajfr, předsedkyně Výboru občanského sdružení ROMA, bývalá tajemnice generálního biskupa Evangelické církve a. v. na Slovensku Viola Fronková, předseda Synodu Evangelicko-augsburské církve v Polsku a ředitel Centra misie a evangelizace v Dzięgielowie Grzegorz Giemza. V rámci konference bude otevřena výstava „Práce pro Pána není zbytečná“.
Podrobný program konference spolu s registračním formulářem naleznete na stránkách santarius.sceav.cz. S ohledem na určité kapacitní možnosti jak rovněž případnou rezervaci ubytovacích kapacit, prosíme o zaslání registrace do 4. září 2015.

Související články

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Nikdy opuštěn

„Já však chci být ustavičně s tebou, uchopils mě za pravici, povedeš mě podle svého rozhodnutí, a pak do slávy...

Číst celé zamyšlení
 alt=