Aktuality

Začíná valné shromáždění Společenství evagelických církví v Evropě

čtvrtek, 13 září 2018 08:46

Katedrála v Basileji se stala dějištěm valného shromáždění Společenství evangelických církví v Evropě, které zde začalo ve čtvrtek 13. září. Ve stejné katedrále v roce 1436 koncil potvrdil tzv. Basilejská kompaktáta, která znamenala zpřístupnění přijímání pod obojí způsobou pro všechny příslušníky utrakvistických frakcí církve. 

Letošní valné shromáždění Společenství evangelických církví v Evropě (dříve Leuenberské společenství), jehož členem je také naše církev, se bude konat od 13. do 18. září. Hlavním mottem setkání je slogan "Osvobozeni - spojeni - povoláni". Sjezd chce upozornit na skutečnost, že našim úkolem není pouze služba uvnitř protestantských církví, ale také v širším ekumenickém společenství. Místo basilejské katedrály k tomuto účelu poslouží také symbolicky, leží totiž v sousedství Biskupského paláce. Navíc kosmopolitní a multikulturní povaha města přidává tomuto mottu také aktuální společenský charakter.
Delegátem sjezdu za naší církve je Marek Říčan

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Nová rodina

„… přidalo se k nim toho dne na tři tisíce lidí.“ Skutky 2:41 První dítě, které se narodí mladým manželů, představuje...

Číst celé zamyšlení
 alt=