Aktuality

Vyjádření účasti obětem tragédie v dole ČSM Stonava a jejich blízkým / Wyrazy współczucia dla ofiar tragedii w kopalni ČSM w Stonawie oraz ich bliskich

pátek, 21 prosinec 2018 14:40

Byli jsme hluboce zasaženi smutnou zprávou o čtvrtečním výbuchu metanu na dole ČSM ve Stonavě, která se stala v našem regionu, při níž zemřelo 13 horníků a další byli zraněni.

Jménem Slezské církve evangelické a. v. vyjadřuji tímto všem rodinám a pozůstalým hlubokou a upřímnou soustrast.

V nejbližší neděli se budeme ve sborech naší církve modlit za všechny tyto rodiny, aby měly sílu nést tuto hlubokou ztrátu svých blízkých a milovaných, která je o to více bolestnější v tomto předvánočním čase.

Biskup Tomáš Tyrlík

 

PL:
Smutna wiadomość o czwartkowym wybuchu metanu w kopalni ČSM w Stonawie, podczas którego zginęło 13 górników, a inni ucierpieli zranienia, głęboko nas wszystkich dotknęła.
W imieniu całego Śląskiego Kościoła Ewangelickiego A. W. pragnę przekazać wszystkim rodzinom ofiar najgłębsze wyrazy współczucia.
W najbliższą niedzielę będziemy się w parafiach naszego Kościoła modlić za wszystkie te rodziny, by miały siłę znosić ból i głęboką stratę swoich bliskich i ukochanych, która jest o tyle bardziej bolesna, iż miała miejsce w okresie przedświątecznym.

Biskup Tomáš Tyrlík

foto: zdarbuh.cz

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Mince k útratě

"Když se modlíte, říkejte: A odpusť nám naše hříchy, neboť i my odpouštíme každému, kdo se proviňuje proti nám." (Lukáš 11:4) V...

Číst celé zamyšlení
 alt=