Aktuality

Připojujeme se k Hodonínské výzvě

pátek, 01 únor 2019 09:14

Jménem biskupa Tomáše Tyrlíka se naše církev připojuje k Hodonínské výzvě. Jejím cílem je apelovat na zákonodárce a představitele České Republiky, aby se postavili za pronásledované křesťany, především v Čínské lidové republice.

"Jelikož zkušenosti z doby nesvobody a útlaku pro víru máme mnozí v živé paměti, považuji za velmi potřebné a naléhavé pamatovat a zastat se těch křesťanů, kteří procházejí v současné době pronásledováním, proto tuto Hodonínskou výzvu podporuji." Těmito slovy Hodonínské výzvě vyjádřil podporu náš biskup.
Situace křesťanů v Číně se stále komplikuje. Především "podzemní" neregistrovaná církevní společenství, která se vymykají řízení komunistické strany číny, jsou pod tlakem. Státní aparát registrované církve vede k "počínštění", schvaluje obsah kázání a neregistrovaná společenství vyzývá k ukončení činnosti, k přestupu ke státem řízené církvi a k přísaze věrnosti komunistické straně. 
Takové zásahy do svobody vyznání považujeme za nepřijatelné a touto cestou se stavíme za naše bratry a sestry, kteří jsou tomuto příkoří vystaveni.

Více informací naleznete na stránce Hodonínské výzvy.

foto: Alliance presse

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Život v radosti

„Stvoř mi. Bože, čisté srdce, obnov v mém nitru pevného ducha.“ Žalm 51:12 Radost je dar od Boha. Jestliže tento dar nepřijmeme...

Číst celé zamyšlení
 alt=