Aktuality
Bohoslužba pokání SCEAV a LECAV

Bohoslužba pokání SCEAV a LECAV

čtvrtek, 07 listopad 2019

V neděli 24. listopadu se v Bystřickém kostele uskuteční jedinečné setkání představitelů církví SCEAV a LECAV s aktem oboustranného pokání. Přijměte také vy pozvání k účasti na této události.

V minulých měsících probíhaly vzájemné rozhovory za účasti emeritních biskupů a současného biskupa SCEAV s biskupem a kurátorem LECAV. Výsledkem těchto rozhovorů je text Deklarace ‒ společné prohlášení vedoucích zástupců SCEAV a LECAV ‒ vzájemné vyznání našich selhání, prosba o odpuštění a touha ke hlubší komunikaci a spolupráci do budoucna.
Text navržené Deklarace schválily obě církevní rady SCEAV i LECAV a dalším krokem, který chceme uskutečnit na této cestě je společná bohoslužba pokání, na které zazní text této Deklarace z úst současného vedení SCEAV a LECAV.
Tato bohoslužba pokání se uskuteční v poslední neděli církevního roku (v neděli věčnosti) dne 24. listopadu 2019 v 10,30 hod. v evangelickém kostele v Bystřici.
Srdečně zveme členy našich sborů k přímluvným modlitbám a k hojné účasti na této bohoslužbě. Věříme, že tento krok je vyjádřením ochoty ke společné komunikaci a spolupráci mezi našimi církvemi a je jedním z mnoha dalších praktických kroků, které by měly následovat k vzájemnému odpuštění zranění, která vznikla v důsledků rozdělení církve. Toužíme, abychom v minulosti vzniklé hluboké rány a bolesti mohli s prosbou o uzdravení a odpuštění odevzdat našemu Pánu, který umíral za naše hříchy a odvrácení se. Jen uzdravující dotek Boží milosti, proměna skrze pokání naší mysli a našeho srdce povede tím správným směrem k vzájemnému odpuštění i třeba v malých krocích v mezilidských vztazích v rodinách a v sousedstvích.  

Prosíme o Vaše přímluvné modlitby za požehnání naší společné touhy po uzdravení a pokoji ve smyslu slov Písma z listu Koloským 3, 13-15.
Snášejte se navzájem a odpouštějte se, má-li kdo něco proti druhému. Jako Pán odpustil vám, odpouštějte i vy. Především však mějte lásku, která všechno spojuje k dokonalosti. A ve vašem srdci ať vládne mír Kristův, k němuž jste byli povoláni v jedno společné tělo. A buďte vděčni.

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Život v radosti

„Stvoř mi. Bože, čisté srdce, obnov v mém nitru pevného ducha.“ Žalm 51:12 Radost je dar od Boha. Jestliže tento dar nepřijmeme...

Číst celé zamyšlení
 alt=