Aktuality
×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 332.
Evangelický kalendář na rok 2017

Evangelický kalendář na rok 2017

czwartek, 15 grudzień 2016

Informujeme, že ve farních sborech Slezské církve evangelické a. v. si můžete zakoupit nový Evangelický kalendář- Kalendarz Ewangelicki. 

Rok 2017 byl ve Slezské církvi evangelické a. v. vyhlášen Rokem reformace, proto se tato publikace ve velké míře věnuje 500. výročí reformace, Martinu Lutherovi a roku 1517, který symbolizuje začátek reformačního hnutí v Evropě. Těšit se můžete mj. na články „Čím byla Bible pro Luthera a co znamená dnes pro mne?“ Stanislava Piętaka, „Cesta k manželství u Martina Luthera a život v manželství“ Tomáše Tyrlíka, „Luther a přátelství?“ Zbyszka Kalety, „Jak se slavilo výročí reformace v Komorní Lhotce v roce 1817“ Daniela Spratka, "Kazania dra Marcina Lutra" Anety Sokół. Mezi dalšími zajímavými články můžeme doporučit příspěvek Vladislava Volného „O proměnách slezské spirituality“ a článek Lucjana Klimszy „Być teologiem na uniwersytecie“.
Nový kalendář dále přináší vzpomínku biskupa Jana Wacławka na seniora a sborového pastora Bohuslava Kokotka a článek Emila Gajdacza věnovaný T. Sikorovi.
Publikace je doplněna fotografiemi, v Evangelickém kalendáři nechybí rubrika pro děti, najdete zde i recepty na zajímavá jídla.
Kalendář si můžete zakoupit ve všech farních sborech Slezské církve evangelické a. v. nebo na ústředí církve v Českém Těšíně.

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Nikdy opuštěn

„Já však chci být ustavičně s tebou, uchopils mě za pravici, povedeš mě podle svého rozhodnutí, a pak do slávy...

Číst celé zamyšlení
 alt=