Media
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 62
JUser: :_load: Unable to load user with ID: 332

Odpuštění

ochrnuty

„A hle, přinesli k němu ochrnutého, ležícího na lůžku. Když Ježíš viděl jejich víru, řekl ochrnutému: „Buď dobré mysli, synu, odpouštějí se ti hříchy.""

Matouš 9:2

Zmíněná Ježíšova slova našla svého příjemce u ochrnutého muže, který toužil po uzdravení. Možná že muž věděl o své hříšnosti. Ať už to bylo cokoli, je jisté, že uzdravení těla samo o sobě nestačí. Skutečný problém je v duchu.

Ježíš říká: Buďte dobré mysli, vaše hříchy jsou vám odpuštěny.

Proto první Ježíšova slova směřovala k uzdravení mužovy duše: „Buď dobré mysli, tvé hříchy jsou ti odpuštěny." A pak ukázal věčné pochybujícím skeptikům Svoji božskou moc vskutku mocným způsobem. Řekl ochrnutému: „Vstaň, vezmi své lůžko a běž domů." A on vstal a odešel domů (Mat. 9:6-7).

Ježíš vidí hříchy, které nás oddělují od Boha. Proto nás nabádá: „Buďte dobré mysli, vaše hříchy jsou vám odpuštěny." On má tu moc jako Syn Boží a dal toto zaslíbení i církvi: „Dostanete Ducha svatého. Komu odpustíte hříchy, tomu budou odpuštěny" (Jan 20:23). Vyslovíme-li toto zaslíbení v tichosti našeho pokoje, anebo uslyšíme-li je od kazatele v kostele, vězme, že za tímto ujištěním stojí živý Kristus. Poslouchejme Ho s otevřeným srdcem, důvěřujme Jeho slovu a buďme dobré mysli!

 

Přijmi nás. Bože, kvůli Ježíši a zbav všeho zlého v našich myslích a tělech. Amen.

Více podobných zamyšlení pro každý den roku najdete v této publikaci:
Na každý den
Český Těšín: Slezská církev evangelická a. v., 1999.

(c) Slezská církev evangelická a. v. Všechna práva vyhrazena.

Related items

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Obsah Božího jména

"Tak vloží mé jméno na Izraele a já jim požehnám." 4. Mojžíšova 6:28 Jaký význam má Boží jméno? Tam, kde...

Číst celé zamyšlení
 alt=