Media
×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 62.

Prosba o největší dar

dar

„Až dosud jste o nic neprosili v mém jménu. Proste a dostanete, aby vaše radost byla plná.“

Jan 16:24

My, rodičové, dobře známe prosby našich dětí o nej­různější dárky. Je pozoruhodné, že ocitne-li se dí­tě v nemocnici, touží mít při sobě svého rodiče, ni­koliv neživou věc.

Je dětinské žádat Boha jen o hmotné věci.

Ježíš se zmiňuje o různých darech, které věnují rodiče svým milovaným dětem. Jistě nevložíte do rukou dítěti ká­men místo chleba nebo jedovatého hada místo vajíčka. O co více dá nebeský Otec těm, kteří Jej prosí!

Je dětinské žádat Boha jen o hmotné věci. Pouze výji­mečná moudrost prosí o samotného Dárce, který je Sám nejvzácnějším darem, jaký můžeme dostat. Odpuštění, po­koj v mysli, naděje do budoucnosti, víra v přítomnosti, lás­ka pro všechny příležitosti, to jsou dobré a dosažitelné da­ry. Prosme raději o Ducha svatého, prosme o samotného Dárce. Největším požehnáním letnic je Duch svatý, který je naším darem, a to společně s pokladnicí dalších darů: lás­ky, radosti, pokoje, trpělivosti, laskavosti, dobroty, věrnos­ti, tichosti a sebeovládání (Gal. 5, 22-23).

Duchu svatý, děkuji Ti za to, že jsi se pro nás obětoval. Amen.

Více podobných zamyšlení pro každý den roku najdete v této publikaci:
Na každý den
Český Těšín: Slezská církev evangelická a. v., 1999.

(c) Slezská církev evangelická a. v. Všechna práva vyhrazena.

More in this category: Zrada lásky , Nikdy opuštěn

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Zrak upřený na Krista

„Ale když viděl, jaký je vítr, přepadl ho strach, začal tonout a vykřikl: „Pane, zachraň mně.““ Matouš 14:30 Nad mým stolem...

Číst celé zamyšlení
 alt=