Aktuality
×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332

Ze zasedání Církevní rady SCEAV (listopad 2014)

pátek, 28 listopad 2014 10:23

Jednání členů církevní rady se konalo v pondělí 3. listopadu 2014 v budově ústředí církve v Českém Těšíně. Byly projednány následující záležitosti:

Členové církevní rady schválili návrh způsobu výpočtu odvodů za pracovníky dle parametrů stanovených synodem. Církevní rada schválila žádost o příspěvek na celorepublikový seminář nemocničních kaplanů ve výši 4.000 Kč a dále žádost o příspěvek na Euroleadership Forum 2015 ve výši 100 EUR.

Církevní rada pověřila pastora Libora Šikulu, aby předsedal volbám seniora Ostravsko-karvinského seniorátu, které se uskuteční ve farním sboru ve Stonavě.

Církevní rada určila, že přímé přenosy bohoslužeb do Českého rozhlasu v roce 2015 se budou vysílat z farního sboru v Třanovicích (12. dubna) a z farního sboru v Oldřichovicích (23. srpna).

Církevní rada delegovala biskupa Jana Wacławka, kurátora církve Jana Kocyana a tajemníka církve Bronislava Stebla na valné shromáždění Sdružení Martina Luthera. Na valné shromáždění Ekumenické rady církví v ČR byli delegováni biskup Jan Wacławek, náměstek biskupa Tomáš Tyrlík a tajemník církve Bronislav Stebel. Do Rady Evangelikálního teologického semináře v období 2014-2018 byl delegován pastor Martin Piętak, který se rovněž zúčastní pracovního setkání Samostatné evangelicko-luterské církve (SELK) na téma základních teologických otázek v Oberursel ve dnech 4. -5. března 2015.

Církevní rada schválila příspěvek ve výši 727 EUR na valné shromáždění Světového luterského svazu, které se uskuteční v roce 2017 v Namibii.

Součástí listopadové schůze církevní rady bylo jednání s představiteli Evangelizačního centra M.I.S.E. – ředitelem Danielem Chlebkem, předsedou Rady EC M.I.S.E. Zbyszkem Kaletou a sekretářem EC M.I.S.E. Davidem Macurou. Během jednání byla prezentována činnost evangelizačního centra v jejich misijních místech, byly představeny problémy, se kterými se pracovníci setkávají během své činnosti.

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Boží jméno

„V judské zemi je znám Bůh, má velké jméno v Izraeli.“ Žalm 76:2 Položili jste si už někdy otázku, jaký význam má jméno? Rodiče...

Číst celé zamyšlení
 alt=