Tipy pro život

Světem víry

×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 62
JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332

Na cestě a v zápasech života

cesta1 Víra je Cesta a Zápas. Život víry proto charakterizuje aktivita: Jít a Bojovat. Jít v Ježíšově jménu za druhými, doprovázet je směrem k nebeskému domovu. Nést touto cestou děti a všechny, kdo ještě nedovedou stát na vlastních nohách. Ve jménu Pána na této cestě bojovat se Zlým, s jeho mocnostmi a silami, chránit při tom slabé a nemocné.

Ó, ujmi ruku moji a veď mne sám, na cestě zde a v boji ať neklesám.

Aktivní život, naznačený v těchto základních obrysech, je znamením naší křesťanské dospělosti. Než dospějeme, musíme být cestou života neseni druhými, v životních zápasech potřebujeme, aby nás někdo chránil. Teprve když se stáváme dospělými, jsme schopni sami jíst, nést, zápasit i chránit. Tyto a jim podobné projevy aktivního křesťanského života vyjadřují také některá slova, která se z biblického slovníku dostala do naší běžné mluvy a obecně se užívají i tam, kde se Ježíš Kristus přímo nevyznává.

Povolání, služba, obětavost. Takovéto původně biblické pojmy mohou být dnes tím místem, kde můžeme při uvažování o našem křesťanském nasazení najít společnou řeč i s těmi, kdo aktivní přístup k životu vyznávají spolu s námi, byť nevyznávají naši víru.

Více z této kategorie: Sňatek , Povolání a služba

Související články

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Nelámejte hůl nad druhými

„Věrohodné je to slovo a zaslouží si plného souhlasu: Kristus Ježíš přišel na svět, aby zachránil hříšníky. Já k nim...

Číst celé zamyšlení
 alt=