Aktuality
×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 332
SAM v Orlové

SAM v Orlové

úterý, 19 červenec 2016

Ve dnech 11. — 14. srpna 2016 se v areálu farního sboru Slezské církve evangelické a. v. v Orlové bude konat další ročník Sjezdu alternativní mládeže (SAM). 

Čtyřdenní srpnové setkání je určeno křesťanům zejména mladé a střední generace a všem, kterým je víra nějakým způsobem blízká, ať už jsou sami věřící či nikoli. Téma letošního ročníku zní Samuel a vybízí k uvažování o modlitbě, o tom, jak mluví Bůh, jak slyšet Boha, oboustrannost komunikace mezi člověkem a Bohem, důležitost a způsoby duchovní obnovy člověka. V centru pozornosti bude také otázka životního stylu v dnešní společnosti z pohledu duchovních hodnot, proč Bůh dopouští zlé věci (migrantská krize, války,…), kam a proč se ztrácí křesťanský ráz Evropy.
Samuel byl starozákonním prorokem a soudcem. Jeho jméno znamená „vyslyšel Bůh“, protože si jej jeho matka Chana vymodlila. Samuel jakožto soudce cestoval po zemi. Začal od nuly a jen svou pílí se vypracoval. Učil návratu k duchovním hodnotám.
Sjezd nabízí semináře, bohoslužby workshopy, na večery jsou připraveny koncerty mj. Ptakustik, Noisy Pots, Divine Attraction. Mezi přednášejícími a vedoucími seminářů SAMu najdeme jména jako Pavel Kosorin, Vašek Andrš, Zuzana Kasalová, Petr Wieczorek, Daniel Waclawek, Vladislav Szkandera aj.
Sjezd alternativní mládeže pořádá sdružení Benjamín Orlová, podrobné informace o akci najdete na stránkách SAMu.

Související články

  • SAM v Orlové
    Chceme Vás pozvat na prázdninovou akci, která se během letošního léta bude konat na území naší církve. 
  • Pro turisty
    Ať už Těšínským Slezskem jen projíždíte nebo zde hodláte strávit dovolenou, zde je pár nevšedních tipů,...

Aktuálně za námi


Další fotogalerie

Zamyšlení

Něco, čeho bychom se mohli držet

"Svého ducha kladu do tvých rukou, vykoupils mě, Hospodine, Bože věrný." Žalm 31:6 Když byl známý anglický spisovatel Rudyard Kipling vážně...

Číst celé zamyšlení
 alt=